Monday, March 12, 2012

~~~~ BERPOYA-POYA ~~~~

Ujung minggu ri 2 Cik Wan kuar berpoya-poya with my lovely cousin....huhuhu berpoya-poya lam hutan Cangkah...tempat air terjun...best tempat nie.....walaupon x larh seglamour Sekayu..Lata Belatan n the gang tapi tempat nie berbaloi ntuk dikunjungi........

                                                       (huhuhuhu kapal terbang kesayangan)





                                                              (stright je jalan nk ke ctu)
                                                             (kanak-kanak riang)
                                                           (lawa kan pemandangan)
                                                                    (sampai da)











next time kite plan g tempat jauh skit ye cousin2ku..........................



Sunday, March 11, 2012

....XTREME 4 BY 4..........

Tadi petang cam bese larh rutin yang jarang skali ditinggalkan....huhuhu JOGGING...Cik Wan jog kat kompleks sukan (stadium runtuh tu,,)....
nak dijadikan cerita,  plan asal nak jog ntuk kesihatan jd terbantut bcoz this events

terus lupekan niat nak jog.....n melencong terus ke trek 4 by 4 tu.....Cik Wan x tau langsung format perlumbaan nie so i just tengok setengok tengoknyer.........tapi dari pemerhatian Cik Wan sukan nie memang lasak giler...
ade tu sampai bergolek2 lam lumpur tuh.....stamina nak kuat...huh...Cik Wan yang just sit down n watching pon letih nengoknyer......

                                          (buggy nie kuar api kat bawah seat......cemas gop)

                                                                                                                                         
Dengar-dengar orang kate Buggy nie gune enjin kete Toyota Caldina.....fuh power larh kete tuh




               

Thursday, March 08, 2012

.....SElaMat Hari WaniTa 2012......


Wanita,Perempuan,Girl,Women,Mek.Semek.........x kira larh ape perkataan @ ejaan maksudnya tetap sama.....Bangga Cik Wan dilahirkan sebagai WANITA.Hari nie 08/03/2012 adalah Hari Wanita Sedunia.
So kepada para lelaki jangan jeles ye coz lelaki xde sambutan Hari Lelaki Sedunia..huhuhu Hari Bapa adalah...kepada para suami,boyfren n sume kaum yang bergelar lelaki ucaplah selamat pada wanita-wanita yang deme sume kenal ye.....Cik Wan nak ucapkan khasnyer pada diri sendiri,mak,adik n umumnya pada semua wanita yang wujud didunia ni SELAMAT HARI WANITA n kita sebagai wanita must proud being as women....

X lupa juga pada Hari Buah Pinggang ( WORLD KIDNEY DAY)
Adakah Buah Pinggang deme sume sihat......Arap sumenyer sihat belaka yer dakkkk....Jage larh kesihatan.....

sedikit kata-kata dari Cik Wan....Janganlarh kita hidup & berlagak mati sebelum waktunya...so renung-renungkan~~peace

Sunday, March 04, 2012

............Sambal Bilis Simple............

hahahahHAhaah rini Cik Wan ade share resipi sambal bilis kat som1 just through SMS...yang klakornye Cik Wan dapat report yang Sambal dye hangus...Cian plok makan sambal hangus............

Meh Cik Wan nak share resipi paling cikai wak Sambal bilis.....sangat2 larh seswai ntuk orang bujang yang x brape nak msuk dapur....

BARANG WAJIB ADA:-

ikan bilis (lam segenggam)-depend larh nak goreng dulu ke x
bawang merah- lam 3 ulas
bawang putih- lam 2 ulas
(segala jenis bawang tumbuk halus ye)
lada mesin-lam 5 sudu besar    -bg Cik Wan larh, Cik Wan ske gne lada kering mesin sndri....
garam,gula,perasa

LANGKAH:-
A) panaskan minyak, masukkan segala jenis bawang tumbuk ngan lada mesin.Goreng sampai masak (goreng biar ilang bau bawang)

 B)masukkan sikit air takut bahan goreng kering sangat-(-alu nak berkuah letak banyak sikit air )

C)pandai2 larh imbangkan rasa or.....garam,gula,perasa....(lidah orang lain2 rasa)

D)masukkan ikan bilis kacau-kacau-kacau..

E)ciap da...........

P/S:-api dapur jangan duk buka bapok besor.....hangus kan








Saturday, March 03, 2012

................dYE yang BlurrrrR...............

sorilah awk...............
Gini,
mse awk msj siang td,
sy ttdo smpai msk asr,
sy pn g myg asr lu,
lps myg asr,
mok sy suh mkn ns lu,
lauk kulit rambai msk lmk,
sdp..............
mse tgh mkn,
sy nk rply msj awk tp kak sy ngusik suh mkn lu,
msj kedian............
sy pn malu2,
pastu tgk jam kul 6 oh,
lwt dh...................
sy pn trs start mtr,
dn blik ke bangi,
smpai kt garib oh,
sy smpai dumoh,
mandi2 apa sumedn akhirnye sy msj awk ni....
Gtulah citer sy.................